Mít bazén není vše


Určitě se mnou budete souhlasit v tom, že je dobré mít v létě k dispozici bazén. A že je to nejlepší, když je onen bazén náš, vlastní, protože v tom nás nikdo a nic neobtěžuje.

Ale vlastnictví bazénu není jenom velká výhoda. Jsou to i povinnosti, které k němu patří. Jistě, nikdo nás nenutí, abychom si nějaké povinnosti v této souvislosti plnili, klidně si můžeme bazén napustit a dál už ani nehnout prstem, ale je v našem zájmu, abychom se přece jenom o tento bazén starali.

dítě a bazén

Protože co se děje se zanedbávanými bazény? Jistě, jsou to stále bazény, ale to, co je v nich napuštěné, postupem času stále méně připomíná vodu. I když jsme ji tam totiž napustili čistou, časem se tato začne zakalovat a nakonec se změní třeba i v učiněnou břečku. Napadá tam listí a kdo ví, co všechno ještě, a začne to ve vodě hnít, rozmnoží se tu řasy nebo sinice, a pak už se sotva najde někdo, kdo by byl ochoten do takové kapaliny vstoupit. Každý se spíše otřese odporem.

Ale bazény si přece pořizujeme proto, abychom se v nich spokojeně koupali! Ne proto, abychom se jich štítili. A to znamená, že musíme právě pro čistotu vody i bazénu samotného něco dělat. Musíme tu tedy vybírat mechanické nečistoty a využívat k tomu kdeco, od banální síťky přes kvalitní filtraci až po bazénový vysavač, a musíme sem také aplikovat bazénovou chemii, protože ne vše lze odstranit mechanickou cestou.

ponoření do bazénu

A tak se tu v zájmu koupajících se lidí aplikuje i pH mínus tekutý 25 l Bazenygluc. Tedy tekutý přípravek, který slouží ke snižování hodnoty pH bazénové vody. Což, pokud vám chemie moc neříká, je důležité k tomu, aby tu dokonale účinkovaly používané dezinfekční přípravky. Když je totiž voda příliš kyselá nebo zásaditá, dráždí oči a sliznice, a pohled na ten zelený, bílý https://www.databazeknih.cz/knihy/kvitek-karminovy-a-bily-199540%3Fc%3Dall nebo mléčný zákal v ní také není hezký.

Kyselost vody sice na první pohled nepoznáme, ale její důsledky ano. A než se koupat v břečce, to raději vsaďme na tohoto chemického pomocníka, díky kterému nám bude v bazénu příjemně.